“Сејачи среће”: Заједничким радом решавати проблеме у локалној заједници

У дворишту Месне заједнице Село Варварин волонтери удружења “Сејачи среће”, али и чланови КУД “Јован Курсула” и ФК “Велика Морава”, засадили су дрвеће и цвеће у оквиру иницијативе “Заједно за дечји осмех”.

Координатор пројекта “Сејача среће” Весна Марковић подсећа да се након ове иницијативе кренуло и са реализацијом истоименог пројекта, подржаног од стране Организације за поштовање и бригу о животињама – ORCA и финансираног од Министарства за заштиту животне средине.

“Ова акција нам је једна од најлепших акција јер овде влада једна фантастична атмосфера, прелепа, окупили смо велики број грађана, окупили смо институције, акцији су се прикључили и КУД “Јован Курсула” и ФК “Велика Морава” из Села Варварин, наши волонтери “Сејачи”, мештани и сви смо се окупили заједно како би реализовали ову садњу биљног света”, наводи Весна Марковић.

Уместо руиниране бетонске ограде посађена је жива ограда зато што је, према речима Весне Марковић, главни циљ очување и уређење животне средине. Поред дрвећа, водило се рачуна да биљке које су на овом простору посађене буду медоносне како би привлачиле дивљи свет.

“Поред овог окупљања и духа заједништва које влада овде, показали смо како се заједнички решавају проблеми у једној локалној заједници”, наглашава Весна Марковић.

Изразивши задовољство одзивом свих генерација акцији, волонтер “Сејача среће” Катарина Михајловић упутила је позив и осталим грађанима да се укључе у ове активности и да се заједничким снагама ради на проширењу свести људи о животној средини.

“У општини Ваварин генерално има доста мале деце и родитељима значи да имају где да их одведу и тако се и шири свест о очувању животне средине. Родитељи се укључују у наше активности и при уређењу овог простора, али и доводе децу на све наше радионице”, наводи Катарина Михајловић.

Председник КУД “Јован Курсула” Данијел Франчина подсећа да је ово друштво од самог формирања удружења “Сејачи среће” укључено у активности и активно помаже овом удружењу у њиховим пројектима, као што и “Сејачи” помажу КУД-у “Јован Курсула” при организацији њихових манифестација.

“КУД “Јован Курсула” из Села Варварин се увек радо одазива свим оваквим пројектима, подржавамо свако овакво окупљање младих који ће да се друже, играју, можда ће и неко од њих да се придружи КУД-у да игра фолклор, да се одржи та традиција која постоји од давнина. “Сејачи среће” имају тај свој пројекат, ми смо се одмах прикључили томе, овде су и наши чланови да помогнемо да се пројекат што пре заврши”, рекао нам је Данијел Франчина.

1 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x