Реализација пројекта “3*П ИДЕ” (Прихвати изазов, Посади дрво, Позови екипу)

Неформална група петоро младих је од 22. септембра спроводила пројекат под називом “3*П ИДЕ”. Наиме, група “Еко Ћићевац” је у протеклом периоду реализовала бројне активности у циљу стварања лепше и здравије животне средине за све. Њихова мисија је била да до овог циља дођу кроз занимљиве изазове, саопштено је из Удружења “Окулар” из Ћићевца.

Укључили су грађане и институције, које су се радо укључивале у акцију. Дакле, делили су саднице које су учесници акције садили, фотографисали, објављивали на друштвеним мрежама и позивали своје пријатеље да и они следе њихов пример и укључе се акцији. Акција је успешно спроведена и посађено је преко 200 садница.

Друга активност која је спроведена се односила на креирање еколошких порука. У изради еколошких порука учествовали су деца и млади, који су желели да њиховим порукама подигну свест, не само вршњака, већ свих грађана општине Ћићевац колико је важно водити рачуна о животној средини у којој живе. Организована је радионица, у складу са прописаним мерама кризног штаба, 10. новембра, на којој су креирали изглед еколошких порука и саме поруке. Радионици су присуствовали сви заинтересовани. Еколошке поруке су израђене по њиховим мислима и постављене 26. новембра 2020. године, на свим местима на којима се окупља велики број људи, као што су вртић, паркови, инклузивно игралиште, у центру града, основној школи у Сталаћу, на извору где се грађани снабдевају водом итд, подсећају из “Окулара”.

Награде предвиђене учесницима који су имали најдужи низ пријатеља који се одазвао акцији, подељене су 27. новембра. У питању су награде у садницама и награђени су добили прилику да свој простор украсе њима. Четврта награда отишла је у руке особи која је имала највећи број реакција на фотографији, чак 180.

Од 2000. до данас, Европска унија донирала је више од 3.6 милијарди евра Србији. Средства су коришћена за подршку развоја, квалитета живота и реформи у следећим сферама: цивилна заштита, заштита од поплава и помоћ поплављеним подручјима, образовање, повезаност, заштита околине, здравствена заштита и заштита потрошача, култура, владавина права, локални развој, послови и привредни раст, јавна администрација, миграције, управљање јавним средствима, цивилно друштво и медији, социјална инклузија, омладина и спорт. ЕУ подршка је имплементирана кроз сарадњу са Владом Републике Србије. Европска унија је донирала Србији више развојних средстава него сви други интернационални донатори заједно.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x