Реконструкција школског ресторана “Истра” у Врњачкој Бањи

На школском ресторану “Истра” у Врњачкој Бањи у току су радови на доградњи и реконструкцији кухињског блока. За прву фазу радова средства у износу од 12,5 милиона динара обезбедило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а за други фазу Угоститељско туристичка школа је предала пројекат, док је Министар Шарчевић обећао средства за машинске, електро радове и опремање.

Предвиђено је да ова школа из сопствених средстава опреми услужни део објекта, односно ресторан, у стилу класичних ресторана и кафану у стилу бечке кафане. Нова кухиња имаће површину од 250 квадрата, а пошто је зграда школског ресторана под заштитом државе, Завод за заштиту споменика културе Краљево одлучиће о боји фасаде и столарији.

Директорка Угоститељско туристичке школе у Врњачкој Бањи Јелена Чеперковић нам је дала ове информације и додала на крају да ће са овим објектом у потпуности бити реализован наставни план и програм за све профиле и за 800 ученика у 28 одељења и 115 група, за које треба организовати наставу да нормално функционише.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x