Решено стамбено питање за још 20 избегличких породица у Врњачкој Бањи

У оквиру пројекта 8 Регионалног стамбеног програма у Републици Србији, у улици Боре Васиљевића, на свечаној церемонији, уручени су кључеви 20 саграђених станова за избеглице из Федерације Босне и Херцеговине и Републике Хрватске.

Овом важном догађају присуствовали су Наташа Станисављевић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, представник делегације Европске Уније у Србији Герхард Салзер, заменик представника високог комесара Уједињених нација за избеглице Стефани Краусе и директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић.

Укупна површина ове зграде је 1.053 квадратних метара, а вредност радова је 560.300,00 евра. Њена изградња трајала је годину дана, а употребна дозвола је издата 26. априла ове године. Општина Врњачка Бања је учествовала у обезбеђењу земљишта, комуналном опремању и партерном уређењу укупним износом од 70 милиона динара.

“У претходном периоду, односно 2019. године, било је усељено 20 породица, у три изграђене зграде у насељу “Дубоки поток”. Захваљујем се свима који су пружили несебичну подршку у реализацији овог пројекта, а пуно успеха и здравља желим и овим породицама које се сада усељавају у своје нове домове”, рекао је на свечаној церемонији поделе кључева избегличким породицама председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић.

Он је напоменуо да је Европска Унија највећи донатор Регионалног стамбеног програма који има за циљ побољшање животних услова избеглица и пружање других погодности везаних за њихов живот и боравак у Врњачкој Бањи.

У име свих породица које су добиле кључеве и свој кров над главом захвалила се Бранка Вечерина.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x