Ротари клуб Крушевац донирао дронове школама у темнићком крају

Настављајући сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а на основу потписаног Меморандума “За лепшу школу”, Ротари клубови у Србији покренули су акцију за набавку беспилотних летелица – дронова за основне школе, а са циљем учења програмских језика скреч и пајтон који су предвиђени наставним планом и програмом информатике за ученике 5. и 6. разреда.

По речима председника Ротари клуба Крушевац Дејана Дебељаковића, у оквиру овог пројекта Ротари клуб Крушевац добио је 30 дронова, са обавезом да их подели школама са територије Расинског округа. “Пет дронова припада школама са подручја општине Варварин и уручили смо им са жељом и надом да то децу оплемени, да им скрене пажњу, да им буде новина у учењу и, у сваком случају, њиховом даљем усавршавању у школи”, поручио је Дебељаковић.

Пројекат су финансијски помогли Ротари Фондација и ротаријанци из САД, Немачке, Аустралије, Словеније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије. Носилац пројекта је Ротари клуб Сремска Митровица, а главни инострани партнер је Ротари клуб Кочани из Северне Македоније.

Сакупљено је 117.200,00 долара и набављено 670 дронова за основне школе у Србији у великом броју градова. За преко 200 наставника информатике и основа технике ротаријанци организују и бесплатне семинаре како би стечена знања наставници што боље пренели својим ђацима.

Семинари и уручење донације организују се у 9 градова у Србији, који ће заједно са Ротари клубовима бити домаћини школама и из околних места.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x