Ружна слика у центру Горње Црнишаве

У строгом центру села Горња Црнишава у трстеничкој општини, већ дуже времена постоји дивља депонија коју стално допуњавају различитом врстом отпада поједини мештани овога села. Смрад се шири свуда наоколо, па су радници ЈКСП “Комстан” и Дирекције заједно почели са рашчишћавањем смећа које ће потрајати дуже времена.

Средства за ове намене обезбеђена су из буџета Еко фонда, а тим поводом радове су обишли помоћник председника општине Трстеник Дејан Раковац и члан Општинског већа задужен за комуналне делатности Никола Ђалић.

“Ово је заиста ружна слика и једна од највећих дивљих депонија у нашој општини, а проблем постоји већ 20 година који су иницирали сами неодговорни мештани. У протеклом периоду није било одношења смећа, а сада успешно тај посао обавља ЈКСП “Комстан”. У наредном периоду биће урађена санација, па бих овом приликом апеловао на овдашње мештане да не доносе више отпад на ову депонију, него нека остављају на адекватним местима где радници “Комстана” долазе и возилима односе сав отпад” Казао је Ђалић.

“Ми ћемо поставити видео надзор односно камере које ће снимати, па ће се видети који су ти неодговорни који угрожавају животну средину. После тога ће по закону морати да се таква лица кажњавају, а казне нису мале, тако да би на тај начин заштитили ову животну средину”, додао је Ђалић.

Међу мештанима Горње Црнишаве има и доста оних који подржавају своју МЗ и локалну самоуправу и стиде се загађивача. Један од њих је и Никола Видојевић који нам је рекао да ту несавесни и неодговорни дотерују свашта, пластику, животињске коже, ђубриво.

Председник МЗ Горња Црнишава Верољуб Гашић додаје да су чланови МЗ више пута покушавали да се договоре око решења овог проблема са мештанима, међутим ови разговори нису били успешни. Он напомиње да ће видео надзор ипак решити овај случај и да ће мештани имати разумевања убудуће да не бацају смеће, јер је то и кажњиво, али и предзнак могућих епидемија болести.

Са чишћењем дивљих депонија кренуће се и у другим селима трстеничке општине, где би требало да узму учешће и мештани, нарочито загађивачи животне средине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x