Мирољуб Филиповић – Филимир поново изложбом међу сународницима

У Галерији Народног универзитета у Трстенику у току је још једна у низу до сада одржаних изложби. Овога пута своје радове у слици бројним посетиоцима изложио је трстеничанин, ликовни уметник Мирољуб Филиповић – Филимир, који живи и ствара своја дела у Београду.

Филимир је члан Удружења ликовних уметника Србије, од 1968. године до сада приредио је 45 самосталних изложби у земљи и иностранству, организовао је многе друге изложбе и пројекте и учествовао на више од 500 колективних изложби. Аутор је познатог Међународног уметничког пројекта под називом “Уметници света против изолације човека и народа”, члан је друштва српских сликара “Лада” и оснивач мултимедијалне уметничке групе “Кварт”.

“Свака, па и ова изложба у мом граду међу мојим сународницима посебно ме радује. Узбудљива је и носталгична, са људима сам које познајем и са којима сам одрастао и дружио се. Надам се да ће многи знати да оцене моја дела, да препоруче другима да дођу и да их виде. Задовољан сам досадашњом посетом и захваљујем и организаторима ове изложбе који су ми омогућили да изложим своја дела” рекао нам је Мирољуб Филиповић Филимир и искористио прилику да позове све оне који нису видели његове радове да дођу и погледају их, јер изложба траје до 14. новембра.

Филимир је за своје уметничко стваралаштво добио више награда, а поменућемо “Златну палету” за сликарство на пролећној изложби УЛУС 2012. Редитељ Владимир Перовић снимио је о његовог раду и филм 2000. године “Иконарти”, а редитељ Веско Бутрић, исто тако, овом уметнику посветио је филм “Крик боје” 2003. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x