Сања Бошковић: Општина Варварин схватила значај школског спорта

Савез за школски спорт општине Варварин 2017-те године добио је из буџета општине Варварин 365.000,00 динара, а према речима генералног секретара Сање Бошковић ради се о много већем износу у односу на претходне године, што је показатељ да је општина Варварин коначно схватила значај школског спорта.

“Опремљеност школа на територији општине Варварин, тако да кажем, била је осредња. Имали смо основна наставна средства и углавном су то биле лопте, струњаче, нека средства која су се задржала од раније, али се у другој половини 2017. године Савез потрудио да школама обезбеди реквизите који су мало скупљи и које школе не би могле саме да купе, тако да смо им на тај начин изашли у сусрет”, наглашава Сања Бошковић.

Она истиче да је тим средствима ОШ “Јован Курсула” из Варварина добила сто за стони тенис, док је, у сарадњи са Средњом школом Варварин, набављен и један комплет који се састоји од две струњаче, два доскочишта и један сталак за скок у вис. Средња школа Варварин је, од стране Савеза за школски спорт, поред дела средстава које ће заједно користити са ОШ “Јован Курсула”, добила и гарнитуру дресова за одбојкашице.

“Ученици ОШ “Драги Макић” из Бошњана добили су комплет тренерки и сто за стони тенис, ОШ “Мирко Томић” из Обрежа добила је таблу и обруч за кошарку, као и доскочиште, док је ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина добила доскочиште и спортске реквизите у вредности од око 23.000,00 динара, као и ОШ “Свети Сава” из Бачине”, наводи Бошковићеви и наглашава да су се ове образовне установе саме изјасниле шта им је потребно.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x