“Шарена изложба васкршњих јаја”, одржано и такмичење “Најјаче васкршње јаје”

У холу Хале спортова Спортско туристичког центра “Темнић” у Варварину одржана је друга по реду “Шарена изложба васкршњих јаја” на којој је учешће узело свих пет основних школа са територије наше општине, ПУ “Наша радост”, Дневни боравак за децу и омладину са посебним потребама и Удружење грађана “Сејачи среће” из Село Варварина.

Присутној деци, родитељима и наставницима обратио се председник општине Варварин Војкан Павић који им је, пре свега, честитао васкршње празнике традиционалним поздравом Христос воскресе, а затим оценио да ова изложба, која и носи назив “шарена”, најбоље осликава њен карактер и изглед.

“У ове дане када се радујемо и обележавамо најрадоснији хришћански празник примећујемо да се њему највише радују наши најмлађи грађани. Управо је вечерашња изложба право место за њих”, рекао је Павић истакавши задовољство што су на штандовима изложена украшена васкршња јаја која су украшавала деца из свих основних школа, као и из вртића, Дневног боравка, али и Удружења грађана.

Он је приметио да је ова “шарена изложба” прилика да се погледа рад и креативност наше деце и да се види на који начин су они доживели најрадоснији празник. “Уз захвалност њима и њиховим наставницима и васпитачима за уложен труд, захваљујем се и свима Вама који сте вечерас присутни како би овогодишњој изложби дали посебан значај”, поручио је председник општине Варварин прогласивши овогодишњу “Шарену изложбу васкршњих јаја” отвореном и пожелевши да постане традиционална.

После свечаног отварања овогодишње изложбе, ученица Средње школе Варварин Анита Срејић отпевала је песму “Ој голубе, мој голубе”, а затим је трочлани жири, који су чини директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин, члан Општинског већа Бојана Долић и шеф рачуноводства ОШ “Јован Курсула” Немања Чолић, кренуо у оцењивање излагача, док је заменица председника општине Варварин Виолета Чолаковић уручила дипломе најбољима.

Константин Миленковић, најлепше васкршње јаје

Диплому за најлепше васкршње јаје добио је Константин Миленковић, друго место освојила је Мартина Бајкић, док је диплому за треће место добила ПУ “Наша радост”, групица из Бошњана. По одлуци жирија најлепше украшени штанд имала је ОШ “Драги Макић” из Бошњана, друго место освојила је ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина, а треће место ПУ “Наша радост” из Варварина.

Најлепше украшени штанд, ОШ “Драги Макић”

У категорији “Оригиналност у изради васкршњих украса” прво место освојио је Дневни боравак за децу и омладину са посебним потребама, друго место освојила је ОШ “Свети Сава” из Бачине, док је Удружењу жена “Сејачи среће” уручена диплома за треће место. На крају су уручене и дипломе победницима у такмичењу “Најјаче васкршње јаје” где је диплома за прво место уручена Виктору Матићу, Лука Коларевић је заузео другу позицију, а Емилија Срећковић била је трећепласирана.

“Најјаче васкршње јаје”, Виктор Матић

“Шареној изложби васкршњих јаја” присуствовали су и председник Скупштине општине Варварин проф. Драгољуб Станојевић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, директорка С.Т.Ц. “Темнић” Ана Видојевић, свештенство Темнићког намесништва на челу са Архимандритом мр. Алексејем Богићевићем, игуманом манастира Светог Луке и протојерејом-ставрофором Ђорђем Марјановићем, као и директори јавних предузећа и установа са територије општине Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x