Велики успех младих трстеничких физичара

Ученици трстеничке Гимназије “Вук Караџић” Петар Петрашиновић, ученик четвртог разреда и његов брат Милош, ученик другог разреда, са још тројицом такмичара, учествовали су на финалном такмичењу, турниру младих физичара који је одржан у Институту за физику у Београду. На основу показаног знања и успешно одрађеног постављеног задатка, млади трстенички физичари пласирали су се на Интернационални турнир младих физичара који ће се одржати јула месеца у Пекингу.

“Срећан сам и задовољан овим успехом што смо ја и брат Милош успели да будемо у петочланом тиму који ће се у Пекингу борити за што бољи пласман, биће жестока конкуренција, а верујем да ћемо успети. Још три члана нашег тима чине Емилија Ђорђевић из Гимназије у Смедереву, Александра Петковић из Нишке Гимназије и Димитрије Рађеновић из земунске Гимназије у Београду”, са задовољством истиче Петар Петрашиновић.

Он додаје да су се такмичила укупно три победничка тима, а за истраживачке задатке имали су теме: Осмисли (сеизмограф), Акустичну левитацију и Прстен на науљеној осовини.

“Ја и брат Милош смо били чланови тима “Мелбурн”, а тимове је оцењивао стручни жири састављен од наших еминентних стручњака из Института и са Факултета. Ја сам у првој рунди презентовао решење задатка Осмисли (сеизмограф), док је Милош био у улози критичара за задатак Прстен на науљеној осовини. Припремали су нас професори Марија Недељковић и Милош Међедовић.Утисци се још увек слежу,уживали смо ,такмичење је прави увид у науку,веома занимљиво и другачије. Надамо се успеху и у Пекингу, па и освајању неког од прва три места”, очекује Петар Петрашиновић, ученик четвртог разреда трстеничке Гимназије “Вук Караџић”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x