СБ “Меркур” изашла из режима рада Ковид болнице

Специјална болница “Меркур” изашла је из режима Кови дболнице 8. јануара ове године и тада су отпуштени последњи пацијенти оболели од вируса корона. Од 18. јануара почиње нормалан пријем гостију, а очекује се и велики број дијабетичара који нису прошле године стигли на уобичајени третман док је “Меркур” био у режиму Ковид болнице.

Капацитети ове специјалне болнице биће поново отворени за одмор, уживање и лечење, како за госте који боравак плаћају сами тако и за пацијенте који на боравак долазе о трошку Фонда.

“У “Меркуру” се тренутно ради на обнављању редовних пословних процеса, као и припреми за почетак рада и уобичајени пријем гостију. Ради се дезинфекција простора по препорукама кризног штаба, уз подршку стручњака Завода за јавно здравље Краљево и инфектолога Здравственог центра “Студеница”, користећи и искуство руског тима за дезинфекцију објеката који су дезинфекцију обавили када је “Меркур” изашао из Ковид режима у мају 2020. године”, наводи директор СБ “Меркур” др сци. мед. Дејан Станојевић.

По плану имунизације Министарства здравља Републике Србије и Завода за јавно здравље Батут, запослени у “Меркуру” имаће могућност вакцинације у првом кругу, чиме ће се додатно повећати безбедност гостију, истиче др сци. мед. Дејан Станојевић.

“Део радника “Меркура” примио је вакцину против Ковид-а. Тренутно се ради на информисању пацијената, старих и потенцијално нових гостију о поновном почетку редовног рада, као и резервација које су пристигле током периода рада у Ковид режиму”, рекао је директор СБ “Меркур” др сци. мед. Дејан Станојевић и нагласио да је, из искуства рада у Ковид режиму, ризик у “Меркуру” сведен на минимум и да је тренутно ова Специјална болница једна од најбезбеднијих у региону.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x