У СБ Меркур отворена Музејска поставка

У згради Термоминералног купатила Специјалне болнице Меркур, у централном холу старих инхалација, отворена је данас музејска поставка под називом “70 година у служби грађана”. Ово отварање је први у низу догађаја које Меркур организује у недељи јубилеја од 10-ог до 14-ог јула, а у циљу обележавања успешног пословања током седам деценија.

Музејски експонати у оквиру ове поставке, кроз различите форме, причају причу о Меркуру, његовом оснивању, променама, развоју и људима који су били део свих тих активности. То није прича само Меркура, већ и грађана Врњачке Бање као и свих гостију који су је посећивали током времена.

Поставка састављена од различитих форми изложбених експоната, историјских списа, књига и предмета, као и 16 паноа са приказом Меркура кроз 7+1 деценија и Музејског биоскопа са архивским филмовима, биће на располагању свим гостима и грађанима Врњачке Бање до 31. октобра ове године.

Пред великим бројем званица и представника медија Музејску поставку отворио је директор Меркура, др сци мед Дејан Станојевић, изразивши своје задовољство поводом почетка обележавања тако значајне годишњице пословања. Окупљеним званицама и представницима медија обратио се и представник руководства Меркура из неког ранијег периода, Пејо Вушовић, који је истакао паралелу у развоју Установе и напредак током времена од када је он био радно ангажован. Аутор поставке Огњан Топаловић обратио се присутној публици и представио садржај поставке, као и поступак њене припреме, прикупљања и креирања материјала.

Прича о Меркуру као бањском центру почиње 1947. године. Врњачка Бања је позната као краљица бањског туризма и некадашње место одмора српске аристократије, која је још тада увидела предности боравка у бањи и благодети њених вода.

“Данас, Меркур представља модеран ризорт смештен у самом срцу Врњачке Бање, у прелепом природном окружењу врњачког парка, једног од најлепших у Европи. Меркур успешно комбинује савремену технологију и комфоран смештај, са спа услугама и природним богатством Србије, пружајући пацијентима здравље и лепоту. Купање у минералној води којом су испуњени сви базени Меркуровог Спа центра “Римски извор”, савремена је верзија традиционалног концепта бањских када. Некадашња поштанска писма пацијентима данас су замењена сајбер-технологијом са могућношћу истовремене двосмерне комуникације са хиљадама пацијената преко веб-сајта, друштвених мрежа, е-маил алата и он-лајн апликација”, с поносом истиче директор СБ Меркур, др сци мед Дејан Станојевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x