“Сејачи среће” реализовали камп “Подржимо породицу 2020” на Дивчибарама

Удружење “Сејачи среће” и ове године је реализовало камп за децу са тешкоћама и њихове родитеље. Камп је одржан на Дивчибарама и ово је други камп по реду који су “Сејачи среће” реализовали за малишане са подручја варваринске општине.

Весна Марковић из удружења “Сејачи среће” истиче да су деца и њихови родитељи пет дана уживали у благодетима планинског поља, које се пружа од Црног врха, Паљбе, Голупца до Великог брда, на планини Маљен. “Маљен се одликује специфичним рељефом, а то је омогућило повољне климатске карактеристике, као и разноврстан и специфичан биљни и животињски свет. Поред шетњи и излета, деца и родитељи су укључивани и у разне радионице и друге многобројне активности, па је тако одржана радионица у природи под називом “Искусимо природу – Дарвинови истраживачи”, наводи Весна Марковић.

Стари пријатељи кампа, чланови мото-клуба “Сораби” из Ваљева и ове године су посетили децу на кампу. Уз песму и игру, поделили су са децом радост и слаткише и поново унели ведрину и измамили дечје осмехе.

Поред истраживачких радионица у природи и ове године су свакодневно реализоване спортске и креативне радионице на обострано задовољство деце и организатора.

“Посетили смо видиковац Паљба (1051 m) који је један од најлепших видиковаца у Србији и свакако један од најлепших видиковаца на Дивчибарама. Од центра Дивчибара удаљен је око 3 км. Дочекао нас је невероватан пејзаж, који се пружао преко великог дела Србије. Поред “Паљбе”, посетили смо и “Краљев сто”. Са највишег врха планине Маљен (1.103 метара), удаљеног од Дивчибара око четири километара, пуца поглед на села, ливаде и шумадијске планине, све до Копаоника: Медведник, Јабланик, Повлен, Златибор, Тару, чак и Авалу. Заиста краљевски”, каже Весна Марковић.

“Висови, који окружују Дивчибаре, уједно их штите од ветрова, а и пружају видик на делове масива Маљена, као и ближу и даљу околину. Највиши врх Маљена је Краљев сто (1103 m), други по висини је Црни врх (1098 m). Црни врх на Дивчибарама је најпознатији врх планине Маљен, један од врхова ове планине који туристи радо посећују када се нађу на Дивчибарама. Поглед са Црног врха на читаву Западну Србију одузима дах, а сам пут до овог врха већ је авантура сама по себи. Током боравка на Дивчибарама, Сејачи су освојили Црни врх и макар на један дан га обојили у ПЛАВО”.

Посебну драж овогодишњем кампу свакако је дао Бане Росић. Бранимир Бане Росић, песник, музичар и аутор који последњих десет година на РТВ Војводина, у емисијама “Хајде са мном у обданиште” и “Авантуре летеће гитаре”, поклања емоције и даје савете деци, дружио се са децом на кампу, певајући им песме које уче, мотивишу и увесељавају.

Камп је организован уз подршку општине Варварин и осталих донатора, а један од њих је и “Црна овца”, фирма која је настала из љубави према доброј храни и смисла према лепим стварима, а на кампу је поделила своје сладоледе деци и свим учесницима кампа.

“Сејачи среће” од самог оснивања раде и залажу се за константно укључивање деце и младих са тешкоћама у заједницу. Боравак у камповима деци са тешкоћама представља драгоцено искуство и развојни подстицај, с обзиром на то да ретко имају прилику за доживљаје ван породичног и школског окружења. Ово је и разлог више да камп “Подржимо породицу” буде организован, како следеће, тако и у наредним годинама, поручују из овог удружења.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x