Школска зграда у Риљцу добија нов и лепши изглед

На школској згради у Риљцу, коју похађају ученици од првог до осмог разреда, у току су грађевински радови на комплетној замени дотрајале кровне конструкције које је обишао и председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Приликом обиласка радова председник Ћирић је рекао да је школа у Риљцу најстарија у трстеничкој општини, изграђена 1904. године и подсетио да је последње три године улагано у опремање школе, урађено је парно грејање, зграда је добила и нове тоалете, замењена је и електроинсталација, а сада се врши и комплетна реконструкција крова.

“Објекат је унутра прокишњавао и било је великих проблема приликом извођења наставе у школи. Пошто нам је стигла капитална инвестиција у износу од око два милиона динара, тај новац смо усмерили за ове и друге радове на школском објекту, а следи још и изградња тротоара око школе као и нова фасада тако да ће објекат добити сасвим нов и лепши изглед”, наводи Ћирић и најављује да ће се током летњег распуста наставити са радовима и на другим школама у Трстенику како би нова школска година била спремно дочекана, а ученицима се обезбедили адекватни услови за наставу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *