СНС једногласно прихватио уједињење са СПАС-ом

Главни одбор Српске напредне странке (СНС) донео је данас на седници овог страначког тела једногласно одлуку о уједињењу са Српским патриотским савезом (СПАС). На питање Вучића ко подржава одлуку о давању одобрења да чланови СПАС-а приступе у целини СНС-у, сви чланови Главног одбора напредњака гласали су за.

Вучић је, уводећи ову тему, рекао да жели да брзо заврши ову тачку дневног реда како би могао да позове људе из Српског патриотског савеза, који су од данас чланови Српске напредне странке, да уђу у салу.

“За нас је важно да радимо на јединству Србије, на уједињавању по свим кључним питањима, да не дозволимо да друштво и држава буду подељени какви су били деценијама и вековима, већ да се боримо за јасну већину која би доносила резултате. Резултат је нова парадигма Српске напредне странке, и нису само идеолошке разлике које морају да постоје према другима, већ оно што остављамо иза себе, шта радимо за грађане Србије”, поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је учествовао у преговорима са лидером СПАС-а Александром Шапићем, јер је хтео да се не само цепају све политичке организације, већ да се покаже одговорност, озбиљност, посвећеност, и да може да се уједињује и да велика породица Српске напредне странке буде политичка странка која ће да доводи људе, а не “по моделу неких других који се цепају свако мало, и постају ваљда одговорнији ако поцепају више пута своје странке”.

“Наша странка не сме никада да буде оно што су биле неке друге. Знате на које мислим, али нећу да говорим о њима и придајем им тиме пажњу. Наша странка мора да води бригу о интересима народа и окупља све оне којима је то кључни циљ”, рекао је Вучић.

Вучић је указао да је постигнута сагласност око свих најважнијих циљева.

“Важно је да пред велике догађаје који нас очекују, велике притиске о свим кључним темама, али и наставак изузетних резултата које постижемо у економији и здравству да имамо још више снаге људи и енергије, да не чувамо позиције унутар странке само за себе, већ обезбеђујемо приступ и новим људима и да се припремимо за скупштину странке”, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће Скупштина странке бити одржана између 21. октобра, када је годишњица странке, до 24.октобра.

“Имаћемо више пленума, доносити важне одлуке, разна документа, као што је програмска за будућност, и то не само до 2025. године, већ први пут до 2030. године “, најавио је Вучић.

Када се заврши Скупштина остаје посао у држави, и онда улази странка у изборе, где ће, верује, водити победничку кампању.

Српска напредна странка и Српски патриотски савез донели декларацију о приоритетима са 11 принципа

СНС и СПАС усвојили су Декларацију о приоритетима националне и државне политике са 11 принципа, која ће бити темељни политички документ напредњака за будућност, а Вучић је изнео главне принципе декларације.

“Српска напредна странка и Српски патриотски савез доносе Декларацију о правцима и приоритетима државне и националне политике Србије”, нагласио је Вучић.

Вучић је пренео да се у декларацији истиче значај друштвеног консензуса и народне слоге од најважнијим питањима државне и националне политике Србије.

“Ослањајући се на вољу грађана и снажан демократски легитимитет и подршку народа, истовремено дубоко свесни сталне обавезе да ту вољу грађана својим делима увек изнова оправдамо и заслужујемо, сабирајући и окупљајући грађане и устајући против наметања подела у политичком и друштвеном животу Србије. Поносни на слободарске и славне традиције наше земље и народа на нашу независност, идентитет, културу и историју и вредности. Окренути будућности Србије и свих њених грађана као тежишном правцу наше политике, решени да се за снажну, слободну, мирну, праведну и просперитетну Србију боримо на сваком месту”, прочитао је Вучић део декларације.

Вучић је рекао да су Српска напредна странка и Српски патриотски савез окупљени око принципа који представљају темељ за будућности, даљи напредак и јачање Србије, као и заштиту српских државних и националних интереса, сагласни око следећег.

Под један – очување мира и политичке, економске и друштвене стабилности за даљи развој.

Други принцип је очување независности, суверенитета и територијалног интегритета и самосталност у одлучивању Србије. Уз јачање међународне сарадње и напретка на европском путу, дијалога, оснаживање одбрамбених капацитета и очување војне неутралности.

Трећи принцип је даљи економски раст и развој Србије, финансијска стабилност и виши стандард за грађане.

Четврти је очување и обнова демографске слике Србије – биолошка обнова, подршка породицама и деци и брига о младима и стварања услова за њихов опстанак. “То је најважнији и најхитнији национални задатак”, нагласио је Вучић.

Пет – брижљиво неговање националног идентитета српског народа, неговање историје и наслеђа.

Шест – искорењивање организованог криминала и протеривање мафије и борба против корупције, без недодирљивих, као и стална борба против дроге.

Седам – развој Србије уз поштовање животне средине и природних ресурса и уравнотежени развој.

Осам – у јавном деловању супротстављање поделама и мржњи у политичком и друштвеном животу Србије. Супротстављање центрима политичке и економске моћи у земљи и иностранству који из себичних разлога желе подељену и слабу Србију.

Девет – грађани Србије се позивају без обзира на порекло, националну и верску и страначку припадност да ове принципе подрже из љубави према својој отаџбини.

Десет – сви политички представници Српске напредне странке и Српског патриотског савеза на власти своје политичко деловање заснивају на овим постулатима и њихово деловање ће бити процењивано.

Једанаест – уједињење Српске напредне странке и Српског патриотског савеза подразумева приступање свим принципима и обавезује на њихово поштовање у политичком раду.

“То смо потписали Шапић и ја, ми смо га усвојили на седници Председништва”, додао је Вучић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x