СНС: Наставак хуманитарних и волонтерских акција

Општински одбор Српске напредне странке (СНС) у Варварину наставио је са реализацијом хуманитарних активности, као и са акцијама уређења окружења у месним заједницама на територији општине Варварин, речено је на редовној конференцији за новинаре варваринских напредњака.

Поред ових активности, пре пар дана потписан је и Споразум о обављању послова управљања комуналним отпадом између шест локалних самоуправа из Расинског и Топличког округа, у присуству министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, госпође Зоране Михајловић, а међу потписницима овог Споразума био је и председник општине Варварин, господин Војкан Павић, истакла је чланица Савета за информисање Ивана Милошевић.

“Током протекле недеље активисти и функционери наше странке наставили су са акцијама на пољу хуманитарног рада, као и са радовима на уређењу окружења у својим месним заједницама. Настављено је са акцијом прикупљања чепова које су наши чланови прикупили у завидној количини, а који ће бити предати партнерима удружења “Чеп за хендикеп”, које врши пријем и даљу дистрибуцију ових сировина за рециклажу. Овом акцијом подржавамо мисију овог удружења чији је циљ, поред јачања друштвене свести и одговорности према животној средини, и побољшање квалитета особа са инвалидитетом”, нагласила је Ивана Милошевић.

Она је додала да су активисти Општинског одбора СНС у Варварину организовали и волонтерску акцију у Месној заједници Варош Варварин где су поправили и офарбали ограду моста на Каленићкој реци у Првомајској улици чиме је мост, који је годинама стајао оронуо, на радост мештана добио нови и лепши изглед.

Било је речи и о потписивању Споразума о обављању послова управљања комуналним отпадом између шест локалних самоуправа из Расинског и Топличког округа. У оквиру депоније у Крушевцу, која ће бити регионална, биће обједињени прикупљање и третман комуналног отпада за шест локалних самоуправа које заједно имају око 200.000 становника: Крушевац, Варварин, Ћићевац, Брус, Александровац и Блаце, а почетак извођења радова на овом пројекту очекује се средином 2021. године.

“Улагање државе у комуналну инфраструктуру услов је опстанка и развоја сваке локалне самоуправе и веома је важно да грађани у свим деловима Србије имају добре услове за живот. Потписани споразум први је корак ка успостављању ефикасног и ефективног система управљања отпадом у овом делу Србије и он је резултат заједничког рада локалних самоуправа и министарства. Реализацијом овог пројекта унапредиће се прикупљање и третман отпада, на корист грађана града Крушевца, општине Варварин, али и околних општина”, закључено је на конференцији за новинаре варваринских напредњака.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x