СНС: Настављене акције уређења јавних површина и помоћи социјално угроженим лицима

Општински одбор Српске напредне странке (СНС) протекле недеље наставио је са акцијама уређења јавних површина и волонтеризма и помоћи социјално угроженим породицама, истакао је на редовној конференцији за новинаре члан општинског одбора ове странке и помоћник председника општине Варварин Дејан Милановић.

Он је на конференцији за новинаре навео да су активисти СНС-а током протекле недеље очистили спортски полигон поред ОШ “Јован Курсула” у Варварину, иначе једно од места за рекреацију на којима се деца и млади у летњем периоду највише окупљају. Очишћене су трибине, уклоњени остаци стаклених флаша и смеће и покошена трава на самом терену у делу поред Каленићке реке, а активисти ове странке офарбали су и мост у Карановцу и очистили обалу поред моста.

Милановић је додао и да је Унија жена СНС Варварин наставила са акцијом помоћи социјално угроженим породицама кроз донацију шесточланој породици Манојловић којој су активисткиње ове странке уручиле пакете са основним животним намирницама и неопходним средствима за хигијену, а помоћ је уручена и самохраној мајци Виолети Марковић из Карановца.

“Малишани су се обрадовали слаткишима, играчкама, а посебно љуљашци за бебе која је намењена најмлађем члану који је дошао на свет пре месец дана. Поред уручивања помоћи, у разговору са Манојловићима сагледани су и остали начини на које се овим родитељима четворо дивне деце може помоћи у побољшању квалитета живота и социјалног статуса”, наглашава Милановић.

Он се на конференцији за новинаре осврнуо и на конкурсе за подстицај пољопривредне производње који су у току истакавши да је кроз Програм подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја за 2019. годину издвојено око 20 милиона динара.

“У оквиру тих средстава предвиђено је пет конкурса који ће важити до утрошка средстава, а најкасније до 31. октобра 2019. године. Програм се састоји из пет мера на које пољопривредници са територије општине Варварин могу да конкуришу, с тим да меру за осигурање усева и плодова вишегодишњих засада, расадника и животиња могу да споје са било којом мером”, објашњава Милановић.

“Наставићемо да радимо на одрживом развоју пољопривреде и субвенционисању исте како би развој био заснован на модерним технологијама и стандардима. Стварање повољних услова за живот и рад младих и њихово задржавање у руралним срединама један је од основних наших циљева за наредни временски период”, поручио је на конференцији за новинаре варваринских напредњака Дејан Милановић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x