СНС: Трибина на тему дечијих права, обилазак најстаријих суграђана

На редовној конференцији Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Варварину обратила се председница Уније жена варваринских напредњака Данијела Мишковић говорећи о активностима које је ова странка спровела у протеклих десетак дана.

Подсетивши да је прва недеља месеца октобра посвећена деци, Данијела Мишковић истиче да је, поводом завршетка Дечије недеље, организована трибина на тему дечијих права, препознавању и сузбијању насиља над децом, док су предавање одржале др Станкија Васић и учитељица Данијела Мишковић.

Председница Уније жена Данијела Мишковић је са конференције за новинаре упутила захвалност свим родитељима, као и чланицама Уније жена, на активном учествовању у раду трибине чиме је показано да се ради о теми о којој је потребно често разговарати.

“На крају трибине, прикупљена су и значајна хуманитарна средства која ћемо поделити у наредном периоду”, наводи Данијела Мишковић.

Она се осврнула и на обележавање Међународног дана старијих особа истакавши да су активисткиње Уније жена варваринских напредњака тим поводом обишле старачка домаћинства у Обрежу, Бошњану, Доњем Катуну, Варварину, као и другим селима општине Варварин.

“Приликом обиласка наших суграђана подељени су пригодни поклони, а обављани су и превентивни прегледи и у разговору са најстаријим суграђанима увиделе смо да је лепа и топла реч и пажња оно што лечи њихову душу и даје веру да нису заборављени”, оцењује Данијела Мишковић и наглашава да ће, подстакнуте позитивним реакцијама на своје активности, наставити са још бољим и активнијим радом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *