Трибина на тему трговине људима за варваринске средњошколце

Поводом Европског дана борбе против трговине људима Црвени крст Варварин, у сарадњи са Полицијским управама Варварин и Крушевац, Средњом школом Варварин и Домом здравља “Др Властимир Годић”, одржао је у Великој сали Општинске библиотеке Варварин јавну трибину којој су присуствовали ученици Средње школе Варварин.

Инспектор Полицијске управе Крушевац Предраг Димитријевић присутнима је објаснио како је потребно реаговати, коме се обратити и на који начин се заштитити у различитим ситуацијама, а са трибине је поручено да се трговина људима не дешава тамо негде и другима, већ је могућа на сваком месту, а нарочито онима који су лаковерни.

Трговина људима једна је од најкомплекснијих криминалних појава која погађа савремено друштво и представља кршење људских права загарантованих међународним правом и националним законодавством. Зато је борба против трговине људима комплексна и захтева координацију свих релевантних органа и институција, локалне заједнице, невладиног сектора уз обавезну међународну сарадњу, чуло се на трибини у Варварину.

Предавање је, такође, одржала едуковани вршњачки едукатор Сања Николић,која је кроз презентацију и укључивањем ученика у разговор указала на превентивни значај подизањем свести јавности о проблему и последицама трговине људима.

Истовремено је подељен велики број лифлета и пропагандног материјала како би им указали на ову појаву, на потенцијалне жртве и ризике.

Трговина људима као облик модерног ропства је злоупотреба људских бића и повреда њихових основних људских права, ради стицања материјалне користи и зато “људска бића немају цену!!!”, порука је ове трибине.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x