СНС: Значајна посета државних званичника општини Варварин, реализована акција уређења школског дворишта у Доњем Катуну

Општински одбор Српске напредне странке (СНС) Варварин, у оквиру редовних активности, организовао је акцију уређења школског дворишта у Доњем Катуну, а том приликом су донирани и делови и оспособљен мобилијар у школском дворишту за најмлађе мештане овог села.

“Општински одбор је донирао нове ланчиће за покидане и до сада неупотребљиве клацкалице и љуљашке и нова седишта која су била нефункционална тако да сада можемо видети да је школско двориште препуно деце, што је и наш циљ. Препоручујемо да овакве акције спроводе и остале странке, а не да говоре да је само предизборна кампања и да се ради само у предизборној кампањи. Ми смо овакве акције већ неколико месеци уназад практиковали и практиковаћемо и даље, а све са циљем да створимо боље услове за живот наше деце”, поручила је председница варваринских напредњака и народни посланик у НСРС др Виолета Лутовац – Ђурђевић.

Она подсећа да, поред ових акција, Општински одбор СНС у Варварину спроводи и здравствене акције и обилазак старијих домаћинстава, као и теже и непокретних старијих особа где добију основну здравствену помоћ, мерења нивоа шећера у крви и крвног притиска.

“Једна топла лепа реч је њима и битнија него та здравствена заштита, коју иначе могу да остваре и у Дому здравља. Обилазимо и месне заједнице и сагледавамо шта је то што је проблематично у тим месним заједницама и ово је, ја мислим, јединствен начин где можемо, у директном контакту са људима, да чујемо шта је то што им недостаје, а уједно и да поправимо оно што је у нашој могућности”, наводи др Виолета Лутовац – Ђурђевић.

Она се осврнула и на недавне посете министра здравља др Златибора Лончара и државног секретара Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Бобана Костића истакавши да посета највиших државних функционера и те како значи свакој општини, захваливши им се што су одвојили своје време да посете општину Варварин.

“С обзиром да смо ми претежно пољопривредна општина, нашим становницима је много битно кад им дође неко са ким могу да попричају о стварима које их муче, а везано за пољопривреду и то су могли приликом посете државног секретара. Чула сам само позитивне ствари и утисци су одлични, а много је значило и то што је државни секретар посетио и сама газдинства где је на лицу места чуо са којим се проблемима они сусрећу, али им дао и савете у вези субвенција везаних за државу што је многима можда било и непознато”, каже др Лутовац – Ђурђевић.

“Министар здравља др Златибор Лончар посетио је наш Дом здравља и испратили смо га под утисцима који су изванредни, он се одушевио једном лепом организацијом, као и плановима за будућност, добили смо и обећање да ћемо проширити кадар Дома здравља са три лекара, три медицинске сестре и два возача, а такође ће бити и уложено у опрему, зависно од потреба Дома здравља, што ће свакако директорка да обавести Министарство путем дописа”, наводи народна посланица др Виолета Лутовац – Ђурђевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x