Специјална болница “Меркур” домаћин и организатор Националног симпозијума

У периоду од 15. до 17. септембра ове године Специјална болница “Меркур” биће домаћин и организатор Националног симпозијума на тему “Шећерна болест – не само гликемија!”. Током ова три дана еминентни стручњаци из области дијабетологије одржаће предавања која истичу најновија сазнања о дијабетесу.

Учешће на овом скупу ће узети преко 300 учесника, а намењен је изабраним лекарима, интернистима, специјалистима ендокринолозима, фармацеутима, биохемичарима, медицинским сестрама и техничарима.

“Циљ симпозијума је да се дијабетес као обољење сагледа на један мултидисциплинаран и свеобухватан начин, као и презентовање најновијих трендова када је терапија ове болести у питању. На скупу ће се као главни предавач појавити академик проф. др Небојша М. Лалић, декан Медицинског факултета у Београду. На конгресу ће учествовати најеминентнији стручњаци из земље и иностранства: проф. др Небојша М. Лалић, проф. др Александар Ђукић, проф. др Александра Јотић, проф. др Едита Стокић, проф. др Катарина Лалић, проф. др Теодора Бељић Живковић, проф. др Милица Пешић и други”, каже ПР и референт продаје у СБ “Меркур” Бојана Бељић.

Тим лекара “Меркура”, као Националног едукационог центра за дијабетес и водеће установе када је ова болест у питању, биће укључен у предавања на теме едукације, превенције и терапије дијабетеса. Значајна ставка по којој се “Меркур” разликује од осталих РХ центара јесте лечење шећерне болести, у коме од 1976. године постоји ендокринолошко одељење за оболеле од шећерне болести.

“Кроз све ове године посебна пажња је придавана усавршавању медицинског кадра и створен је један велики мултидисциплинарни тим лекара, сестара, терапеута, који су и снага “Меркура”. Захваљујући томе 2008. године, од стране Фонда, “Меркур” је препознат као установа која може да буде центар за едукацију оболелих од шећерне болести, а у циљу превенције компликација, тако да сви пацијенти који су старији од 18 година и на инсулинској су терапији могу једном у 4 године, 10 дана, о трошку Фонда да буду у “Меркуру” на програму едукације”, додаје на крају Бојана Бељић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x