“Спортом до осмеха”

Удружење грађана “Сејачи среће” и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања данас су закључили Уговор о реализацији пројектних активности по пројекту “Спортом до осмеха” који ће се спроводити на територији општине Варварин.

Пројекат “Спортом до осмеха” је осмишљен тако да децу са интелектуалним сметњама и инвалидитетом, као и децу из угрожених група и чланове њихових породица постепено укључи у друштвени, културни и спортски живот заједнице, објашњава за наш портал Весна Марковић, координатор пројектних активности “Сејача среће”.

“Активности ће бити реализоване кроз спортске активности, корективну гимнастику, уз укључивање породице што би омогућило пуно учешће особа са интелектуалним сметњама и инвалидитетом у свим областима друштвеног живота, како у социјалном, тако и у културном смислу. Спортске активности ћемо завршити јавним часом на крају реализације на коме ће бити организовано завршно спортско такмичење учесника уз присуство њихових породица и гостију”, наводи Весна Марковић.

Пројекат ће трајати 4 месеца и реализоваће се под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x