Спортски савез општине Варварин донирао лопте свим образовним установама у општини Варварин

Спортски савез општине Варварин обезбедио је средства и набавио пакете опреме за све образовне установе у општини Варварин, за Средњу школу Варварин, свих 5 основних школа и за Предшколску установу “Наша радост”.

Генерални секретар општинског Спортског савеза Дражен Симоновић истакао је да је циљ руководства ове организације унапређење спорта у општини Варварин, с тим што се мора почети од образовних институција јер су то мета на којима се малишани први пут сусрећу са спортом.

Жеља нам је да се што више деце бави спортом и укључи у систем спорта, те смо овом приликом донирали свакој школи одређену спортску опрему, а план нам је да и у наредном периоду наставимо са истим акцијама. Нажалост, због корона вируса физичке активности деце сведене су на минимум те је веома важно одржати физичку форму деце, како би се спречили деформитети и различити проблеми који настају услед недостатка физичке активности”, рекао нам је Симоновић.

Он је изразио очекивање и да ће наставници и професори физичког васпитања, али и учитељи и учитељице, као и васпитачице наћи начин да наставе са физичком активношћу деце и у времену пандемије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x