СПС: Помен Љотићу неразуман потез СПЦ и понижавање жртава

Социјалистичка партија Србије најоштрије је данас осудила одржавање помена ратном злочинцу и фашистичком идеологу Димитрију Љотићу у Новом Саду оцењујући да је то неразуман потез Српске православне цркве и понижавање жртава које су се бориле против фашизма.

“Сматрамо да се Српска православна црква на овај начин придружила онима који, понижавањем жртава које су се бориле против фашизма, желе да пониште све тековине херојске борбе нашег народа за слободу и све оне који су свој живот дали за отаџбину”, наводи се у саопштењу СПС-а.

“Након овог чина поставља се питање зашто је, у време повампирења фашизма широм Европе, Српска православна црква то урадила и зашто се овај бесрамни чин обавио баш у вишенационалној Војводини. Да ли је Српска православна црква на овај начин покушала да изједначи жртве и злочинце, што нам је наравно неприхватљиво”, питају социјалисти.

Из СПС-а поручују да ће се увек супротстављати ревизији истине и историје па макар она долазила и од Српске православне цркве.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x