Средња школа Варварин ове године уписала 101 ученика, формирана сва одељења

Средња школа Варварин уписала је ове године 101 ученика у 4 одељења, односно 5 образовних профила. Директорка варваринске Средње школе Весна Чабрић наглашава да су формирана сва одељења која су и планирана.

Планом уписа за школску 2020/21 годину предвиђена су 4 одељења и тоиз машинске струке два, одељење машинског техничара моторних возила и једно комбиновано одељење аутомеханичара и механичара грејне и расхладне технике.

“У одељење машинског техничара моторних возила било је предвиђено да се упише 30 ученика, колико је и уписано, а у одељење трећег степена аутомеханичара и механичара грејне и расхладне технике уписано је 24 ученика, од предвиђених 30”, наводи директорка Чабрић.

Смер економског техничара ове године уписало је 25 ученика, док је Гимназију – природно матемтички смер уписало 22 ученика.

“За наредну школску годину уписано је укупно 89 ученика, од тога 6 ученука који се образују по индивидуалном образовном програму, што се рачуна још додатних 12 ученика тако да је ове године уписан укупно 101 ученик од предвиђених 120, тако да је остало слободно 19 места у нашој школи”, наглашава директорка Весна Чабрић.

Она подсећа да су сви ученици уписани у првом уписном року 9. и 10. јула ове године, док за други уписни рок није постојао ни један кандидат из разлога што је у Расинском округу било само 6 ученика који су средње школе уписивали у другом уписном року 13. јула.

“У току је и званично формирање одељења и група на нивоу школе, то иде преко Школске управе која то прослеђује Министарству просвете, науке и технолошког развоја тако да ће и тај посао бити завршен до краја јула. Наша школа има довољан број ученика да формира сва одељења која су планирана и све групе које су потребне за извођење наставе”, рекла нам је директорка Средње школе Варварин Весна Чабрић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x