Средња школа Варварин ове године уписала 120 ученика, новина електронски дневник

Средња школа Варварин спремно улази у нову школску годину, а у школске клупе за школску 2019/20 сешће 120 ученика у пет одељења, односно шест образовних профила, истиче директорка ове образовне установе Весна Чабрић нагласивши да су формирана сва одељења која су и планирана.

Она наводи да су уписана одељења Гимназије – природно – математички смер, економских техничара, техничара за индустријску и фармацеутску технологију, машинских техничара моторних возила, као и једно комбиновано одељење, трогодишње, а ради се о аутомеханичарима и механичарима грејне и расхладне технике.

“Имамо свих пет планираних одељења, ови ученици су уписани у јулу месецу ове године, а 27. августа уписани су ученици у други, трећи и четврти разред и тада је уписано 287 ученика што значи да Средња школа Варварин званично има за следећу годину 407 ученика у 18 одељења”, каже директорка Чабрић.

Недавно је обављена и примопредаја новоизграђеног спрата на школској згради коју поред Средње школе користи и ОШ “Јован Курсула”, чиме је ова установа добила нове просторије. Опремање намештајем и образовним средствима се очекује до краја календарске године, а путем пројекта које је Министарство просвете, науке и технолошког развоја одобрило.

Директорка Средње школе Варварин Весна Чабрић додаје да је током лета извршено и кречење постојећих просторија, а разведен је и интернет по свим постојећим учионицама како би се несметано од почетка нове школске године кренуло са коришћењем електронских дневника.

“Наша школа од 01. септембра уводи електронске дневнике, професори и наставници радиће све у електронском дневнику, док ће сваки родитељ да добије своју шифру тако да ће моћи преко интернета да оцене и присутност свог детета у школи”, објашњава директорка Чабрић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x