“Стижемо са југа” програм подршке Кока-Кола система малим произвођачима хране

У партнерству са Привредном комором Србије и Смарт колективом, Кока-Кола систем покренуо је јединствени програм “Стижемо са југа”, којим ће подржати развој пословања малих произвођача хране са југа наше земље.

Укупно девет одабраних предузетника ће кроз нову онлајн платформу www.stizemosajuga.rs, као и у оквиру каравана у 10 градова Србије, у оквиру манифестације “Изађи ми на теглу” као и кроз онлајн канале, на иновативан начин директно промовисати и продавати своје производе. Такође, учесници ће добити четворомесечну развојну подршку као и менторску помоћ експерата Кока-Кола система у областима маркетинга, продаје, технологије производње и финансија.

Иако имају изванредан потенцијал, мали предузетници са југа Србије свакодневно се сусрећу са бројним изазовима, међу којима је кључан развој бизниса на дугорочном плану. То је заправо и био мотив да Кока-Кола ХБЦ Србија, заједно са својим партнерима, осмисли програм који ће омогућити предузећима из локалних средина да стекну нова знања и уграде у своје пословање искуства која ова компанија има. На тај начин ће овај систем још једном подржати развој бизниса, а тиме свакако и целокупну привреду, баш као што то Кока-Кола чини дуже од пола века у Србији, истичу представници компаније Кока-Кола ХБЦ Србија.

Фото: Промо

Предузећа која учествују у програму “Стижемо са југа” производе домаће џемове, мармеладе, слатка, ајваре, сушено воће, брашна, зачине и чајеве и то су: “Јастребачка прича” (Јастребац), Винарија “Статус” (Сврљиг), “Агро Ирис – Задруга” (Шабац), “ФИШЕК” (Варварин), “Organic Tea Serbia” (Ниш), “Chrono” (Лесковац), “Раданска РУЖА” (Лебане), ДОО “Поло” (Чачак), и “Нанин рецепт с југа” (Врање). Сви они су развили иновативне и квалитетне прехрамбене производе, користили локалне сировине и традиционалне рецептуре, поседују HACCP сертификат, декларацију и спецификацију производа према правилнику.

Програм је представљен на Земунском кеју где су бројни посетиоци. гости и пролазници могли да купе производе учесника у програму по симболичним ценама и подрже локалне произвођаче.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x