Ухапшен бивши председник Општине Брус и још пет особа због корупције

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да је у наставку акције борбе против корупције ухапшено шест особа, док ће против две особе бити поднете кривичне пријаве, саопштено је данас из полиције.

“Припадници Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су М. Ј. (1962), М. А. (1987), А. С. (1973), Г. Р. (1965), М. И. (1965) и Д. К. (1979), док ће кривичне пријаве бити поднете против 47-годишње и 44-годишње жене”, стоји у саопштењу.

Према наводима из полицијског саопштења, сумња се да је бивши председник Општине Брус М. Ј., током 2017. и 2018. године, супротно закону, издавао закључке на основу којих су физичка лица могла да поставе привремене објекте и прикључе их на постојећу инфраструктурну мрежу у Националном парку „Копаоник“, чиме је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

“Бивше одговорно лице у Општини Брус М. А. сумњичи се да је помогао М. Ј. у доношењу наведених закључака тако што је посредовао код Г. Р. и 47-годишње жене, комуналних инспектора, да не изврше инспецијски надзор над привременим објектима који су постављани на територији тог националног парка. Сумња се да су овим радњама Г. Р. и 47-годишња жена извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, док се М. А. терети за кривично дело трговина утицајем”, саопштила је полиција.

Такође, М. Ј. и бивше одговорно лице Општине Брус А. С. су, како се сумња, у корист 44-годишње жене, инвеститора, проследили захтев за легализацију објекта на Панчићевом врху надлежном министарству са неистинитим садржајем.

У том документу је наведено да је пријаву за легализацију објекта 44-годишња жена послала општини Брус 2014. године, а пријава је поднета током 2018. године. На овај начин М. Ј. и А. С. су, како се сумња, извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву. Запослена у Општини Брус М. И. ухапшена је због основане сумње да је извршила кривично дело фалсификовање службене исправе и то тако што је у ове исправе унела податке неистините садржине.

М. Ј. се, такође, терети и да је извршио и кривично дело трговина утицајем тако што је својој секретарици Д. К. рекао да у записник седнице Општинског већа накнадно унесе неистините податке, након што је током инспекцијског надзора утврђено да је инвеститор прекорачио површину објекта.

Д. К. је ухапшена због постојања основа сумње да је извршила кривично дело фалсификовање службене исправе.

Против 47-годишње жене биће поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја, док ће против 44-годишње жене кривична пријава бити поднета за кривично дело фалсификовање исправе.

Осумњиченима М. Ј., М. А., А. С., Г. Р., М. И. и Д. К. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x