Свечано отворен новоизграђени висећи мост у Трстенику, Зорана Михајловић предала употребну дозволу председнику општине Трстеник

Обележавање дана општине Трстеник почело је у преподневним сатима полагањем венаца и цвећа на спомен обележје палим борцима крај моста на Западној Морави, а затим је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић свечано отворила новоизграђени висећи мост на Западној Морави и том приликом предала употребну дозволу председнику општине Трстеник Александру Ћирићу.

Овај мост дугачак је 104 метара, а вредност инвестиције је око 700.000 евра и он ће примарно служити за дистрибуцију воде са изворишта “Звездан” до насеља са десне стране Западне Мораве где живи 8.500 становника.

“По први пут је овај мост отворен за пешаке јер је стари био дотрајао и неупотребљив. Овај капитални објекат, који је нови симбол Трстеника, изграђен је средствима Владе Републике Србије, КФВ Банке и средствима из буџета Општине Трстеник”, рекао је том приликом председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Министарка проф. др Зорана Михајловић честитала је Трстеничанима Дан општине истакавши добру сарадњу овог дела Министарства и локалне самоуправе.

“У Расинском округу до сада је за одржавање и реконструкцију путева уложено више од четири милијарде динара. Влада Србије ће и даље радити и улагати у Трстеник, не само у комуналну инфраструктуру већ и у друге области. Заједно ћемо се борити и остваривати добре резултате, а градња “Моравског коридора” повезаће Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак са осталим местима у Србији што ће сигурно донети бољитак развоју привреде и пољопривреде у овим крајевима”, истакла је министарка Михајловић пожелевши грађанима Трстеника све најбоље у наредном периоду.

У изградњу пешачког моста са цевоводом уложено је 715.000 евра, а укупно је кроз програме које Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује са немачком развојном банком КФВ уложено у области водоводне инфраструктуре у Трстенику 3,4 милиона евра.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x