Светосавски литерарни темат одрадило 34 ученика

У Већници Народног универзитета у Трстенику одржано је такмичење ученика и ученица основних и средњих школа у традиционалном писању Светосавског темата. Организатор је и овога пута била Народна библиотека “Јефимија”, у сарадњи са црквеном општином Трстеник и храмом Свете Тројице у.

Према речима библиотекарке Иване Илић ово такмичење се одржава више од 20 година, а ове године су учествовали ученици и ученице од петог до осмог разреда основних школа и две средње школе – Техничке школе и Гимназије “Вук Караџић”.

“Из сваке основне школе право учешћа имало је по три представника, док су из поменутих средњих школа учествовала по пет ученика тако да их је било укупно 34. Учесници Светосавског темата на лицу места добијају по једну књигу, а њихове радове који су шифровани оцењиваће наша стручна комисија. Најбољи на овом темату добиће књиге ,а њихова имена биће прочитана на Светосавској академији која ће се одржати 26. овог месеца у Сали Дома културе у Трстенику. Основци су имали тему “Један дан на двору Немањића”, а средњошколци стихове “Док је његова звезда над нашим школама”. Ученици су имали на располагању за писање по овим темама време за два школска часа, али је више њих завршило пре рока”, рекла је библиотекарка у Народној библиотеци “Јефимија” Ивана Илић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x