Светски дан деце оболеле од рака обележен у Крушевцу

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) и Културни центар Крушевац, уз покровитељство Града Крушевца, организовали су манифестацију посвећену обележавању Светског дана деце оболеле од рака.

Циљ ове хуманитарне манифестације је упознавање друштвене заједнице о потребама и проблемима у лечењу ове деце и њихових породица. Ово удружење заједно са родитељима, лекарима, медицинским особљем и свим људима добре воље олакшава животе деци оболелој од рака и њиховим најближима.

Кроз ову  кампању подстичу се појединци и компаније да активно узимају учешће у пројектима којима заједнички олакшавају храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења. Ове године НУРДОР прикупља средства за завршетак пројекта од националног значаја – изградњу новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу.

Ова манифестација је одржана у 40 градова у Србији под слоганом “И ја се борим” где су, уз симболичан културно-уметнички програм, пуштени балони у знак подршке оболелој деци.

Пригодан програм припремили су чланови КУД “14. октобар”, Етно група “Лазарице”, Плесна школа “Радост”, а манифестацији је присуствовала и градоначелник Крушевца Јасмина Палуровић са помоћницима градоначелника Оливером Дреновац, Марком Милојевићем и Мирољубом Ћосићем.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x