Светски дан здравља у Варварину: “Здравље за све”

Поводом обележавања Светског дана здравља, који се ове године обележава под слоганом “Здравље за све”, Дом здравља “Др Властимир Годић” и Црвени крст Варварин организовали су јавну уличну акцију и том приликом је грађанима мерен крвни притисак и шећер у крви, а медицинске сестре варваринског Дома здравља су их саветовале да своје здравље редовно контролишу код својих изабраних лекара.

Волонтери Црвеног крста делили су грађанима лифлете који се односе на кључне чињенице за очување здравља, лифлете о превенцији депресије, као и други промотивни материјал са саветима за правилну исхрану, физичку активност и здрав живот без дувана и алкохола.

Према речима Ружице Живановић, секретара Црвеног крста Варварин, циљ одржавања ове акције је да се грађанима скрене пажња и да се подигне свест јавности о значају здравих стилова живота кроз адекватну исхрану, физичку активност, воду, сунчеву светлост, одмор, свеж ваздух, позитивне животне ставове, добре одлуке и мотиве.

“Како је слоган овогодишње акције “Здравље за све”, посебна пажња се посвећује здравственој заштити која мора бити једнака за све грађане, а посебно за најмлађу популацију. Здравствена заштита обухвата спровођење мера за очување и унапређење здравља грађана, спречавање, сузбијање и рано откривање болести, повреда и других поремећаја здравља и благовремено и ефикасно лечење и рехабилитацију”, објашњава Ружица Живановић и додаје да се улагањем у здравствену заштиту, улаже у људски капитал.

“На овај начин се побољшава здравље људи и продужава животни век, земље се штите од епидемија, смањује се сиромаштво и ризик од глади, обезбеђују радна места, покреће економски раст и повећава равноправност полова”, наглашава секретар варваринског Црвеног крста.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x