Темнићким првацима за успешан почетак школовања на поклон уџбеници

Школска година у темнићком крају почела је на време, 1. септембра, свечаном приредбом основаца у Варварину и интонирањем химне Боже правде тачно у 8 часова. У темнићком крају ове године у школске клупе по први пут је село 105 ђака првака, а за све њих локална самоуправа је обезбедила бесплатне уџбенике.

Школарцима повратак у школске клупе честитала је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић, која је са сарадницима посетила ОШ “Јован Курсула” у Варварину и подручна одељења ове школе у Доњем и Горњем Катуну, као и ОШ “Драги Макић” у Бошњану и подсетила овом приликом да је ово друга година како локална самоуправа обезбеђује бесплатне уџбенике за све прваке.

Она је првацима пожелела срећно и успешно школовање и стицање нових знања, са одличним оценама и да настава током школске године несметано траје, а родитељима првака пожелела је да буду поносни на своју децу и да им буду права подршка током школовања.

Првог дана нове школске године представници општинске власти обишли су и остале образовне установе у темнићком крају. ОШ “Свети Сава” у Бачини и подручним одељењима у Избеници и Орашју обишао је помоћник председнице општине Александар Марковић. ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину и подручним одељењима обишла је заменица председника Скупштине општине Варварин Јелена Весић, а првацима у ОШ “Мирко Томић” у Обрежу уџбенике је поделио члан Општинског већа Иван Арсић.

Општина Варварин је буџетом за 2022. годину планирала милион динара за набавку бесплатних уџбеника, а председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић наглашава да ће се са овом праксом наставити и наредних година.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x