Традиционална културна манифестација “Зимске зоре Звезданог Здравиња”

У подјастребачком селу Здравињу одржана је осма по реду манифестација “Зимске зоре Зведаног Здравиња”. У оквиру традиционалне манифестације “Звездано Здравиње” организована је ликовна колонија на којој је учествовало девет сликара, а ликовни уметници су на једнодневној колонији насликали једанаест дела различитих мотива и техника.

Изложба насталих радова са овогодишње колоније представљена је у поподневним сатима, а отварању је присуствовао и Иван Анђелић, начелник Расинског управног округа. Колонија се организује од 2014. године, док 2021. године није било окупљања уметника због епидемије корона вируса. Уметнички руководилац био је Живорад Милосављевић из Крушевца, а поред сликара из Крушевца учествовао је и Александар Стојановић из Параћина.

Иначе, поред зимске организује се и летња ликовна колонија у оквиру централног програма манифестације “Звездано Здравиње”. Покровитељ ове традиционалне манифестације је Град Крушевац, а организатори су Месна заједница Здравиње и КУД “Миодраг Вучковић” из истог села, уз подршку Културног центра Крушевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x