Традиционална међународна манифестација “Ноћ позоришта 2021” одржана у Крушевцу

Културни центар Крушевац је, по четврти пут, организовао међународну манифестацију “Ноћ позоришта”, која се ове године обележава у 25 градова Србије. Овогодишњи садржаји Манифестације у већини су посвећени вршњачком насиљу, као и позоришној едукацији.

“Манифестација “Ноћ позоришта” у Крушевцу трајала је три дана и у том периоду успешно су одржане позоришне представе у Културним центру. Програм је започео изложбом костима из радионице Аматерског позоришта “Бранислав Нушић” Културно образовног центра Шид и фундуса Драмског студија КЦК. Затим је изведена прва реприза позоришне представе “Краљ Иби”, према тексту Алфреда Жарија, у продукцији неформалног удружења Културоциклин, групе “Бахтало диве” и Културног центра Крушевца, а у режији Сандре Максимовић и извођењу чланова Културоциклина”, каже Виолета Капларевић, директорка КЦК.

Ученици крушевачких основних школа организовано су посетили изложбу позоришних костима и отпоштовали све антиепидемијске мере, као и посетиоци свих осталих културних програма.

Сјајно је изведена и позоришна представа за децу “Симфонија у ф дуру, илити мала лекција против шунда”. Ова монодрама је ауторски пројекат глумца, луткара и уредника у КОЦ-у Шид Цветина Аничића. Аматерско позоришна трупа “Чкаља” из Крушевца успешно је одиграла позоришну представу “О Мирјани и онима око ње”, према тексту Ивора Мартинића, у режији Ернеста Међедовића и Зорана Кованџића, чиме је завршена манифестација “Ноћ позоришта 2021” у Крушевцу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x