Традиционална “Песничка јесен крај Мораве” одржана у Трстенику

Књижевни клуб “Моравски токови” био је и овога пута организатор конкурса књижевне манифестације “Песничка јесен крај Мораве” у Трстенику. Овај Књижевни клуб већ 63 године има свој легитимитет и на овој манифестацији учествују песници из целе Србије.

Председник клуба је Томислав Димитријевић Томако, а на основу објављеног конкурса за награде је конкурисао велики број аутора песама. Трочлани стручни жири у саставу Драгиша Батоћанин – председник и чланови Верољуб Вукашиновић и Ивана Илић, оцењивали су пристигле радове и прогласили најбоље.

Прву награду “Љубостињска розета” добио је аутор “Пролећне песме” Радован Синђелић из Шапца, друга награда припала је Светозару Гужвићу из Шековића у Републици Српској за песму “Био је добар човек”, а трећу награду за песму “Славуј пева у лугу” добила је Оливера Синђелић из Шапца.

Похвале за своје ауторске радове добили су Мирјана Новаков из Ниша за песму “Бирам Србију”, Јован Бундало из Београда за песму “Када уздах проклија”, Наталија Георгијева Иванов из Бугарске за песму “Откровење”, Дара Гајић из Републике Српске за песму “Сећање на оца” и Душан Стојковић из Грделице за песму “20. Март”.

Сви награђени добили су поклон књиге и овогодишњи Зборник Књижевног клуба “Моравски токови” и дипломе. Повеље и прикладне награде уручене су победницима конкурса за песничку награду “Љубостињска розета”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x