Трстеничани прославили долазак нове године, палили бадњаке и прославили Божић

Велики број трстеничана испратио је стару и дочекао нову годину,неки у кафићима и ресторанима, а већи део њих у својим топлим домовима уз јела и пића и музику са разних ТВ канала. Бадње вече дочекали су у порти цркве “Света Тројица”, уз молитву и паљење бадњака, које је пратио традиционални ватромет.

Представници локалне самоуправе на челу са председницом општине Трстеник Миленом Турк у новогодишњој ноћи обишли су дежурне лекаре и медицинске сестре у службама Хитне помоћи и Ковид амбуланти Дома здравља “Др Сава Станојевић”. Општински функционери донели су им торту, али и друге поклоне и честитали им нову годину и божићне празнике, а исто су учинили и приликом обиласка Јавних предузећа.

На Бадње вече заменик председнице општине Трстеник Дејан Раковац унео је бадњак у просторију Општинске управе, а затим је свештеник трстеничке Цркве Мирољуб Симеуновић обавио освећење бадњака пожелевши свим верницима срећну, успешну и благословену нову годину и Божић.

Сходно православној традицији и обичајима председница општине Трстеник Милена Турк са сарадницима примила је у згради Општине девојчицу Јану Павловић која је прошле године била прворођена беба у трстеничкој општини, уручила јој пригодне поклоне и пожелела јој пуно успеха, среће и здравља њој и њеној породици нагласивши да ће се настојати и у наредном периоду да прворођена беба на подручју трстеничке општине буде наредни положајник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x