Трстеник: Локална самоуправа реализовала низ значајних пројеката

У протеклих 100 дана општина Трстеник реализовала је већи број значајних пројеката у области инфраструктуре. Осим асфалтирања магистралног пута кроз Стопању, санирано је и велико клизиште на путу у селу Јасиковица, урађени су и други путни правци по селима трстеничке општине, извршено је крпљење ударних рупа, а у граду су асфалтиране улице, рекао нам је тим поводом председник општине Трстеник Александар Ћирић.

“По први пут после припрема и топлотних проба, ЈКП “Енергетика” почела је испоруку топлоте корисницима у граду пре почетка грејне сезоне. Било је великих проблема у елиминацији дуговања, набављене су нове количине гаса и сада грађани имају грејање. Завршен је и тендер за извођење радова на асфалтирању путних праваца Стопања – Тоболац и Попина – Дубље у дужини од по 2 км. Вредност ових инвестиција је 36 милиона динара, а са по 50 одсто средстава учествују Министарство привреде и општина Трстеник. Радове на поменутим релацијама изводиће крушевачко предузеће “Техноградња”” каже Ћирић.

“За неколико дана биће завршен и тендер за одржавање локалних путева, а радове ће финансирати општина Трстеник из свог буџета. Најпре ће се радити запуштена Чаирска улица у дужини од 700м, а затим ће се радити сокаци у насељу Осаоница и други сеоски путни правци. Уколико време дозволи, надамо се да ћемо све поменуто успети да завршимо до краја ове године”, рекао нам је председник општине Трстеник Александар Ћирић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x