Трстеник: Локална самоуправа реализовала низ значајних пројеката

У протеклих 100 дана општина Трстеник реализовала је већи број значајних пројеката у области инфраструктуре. Осим асфалтирања магистралног пута кроз Стопању, санирано је и велико клизиште на путу у селу Јасиковица, урађени су и други путни правци по селима трстеничке општине, извршено је крпљење ударних рупа, а у граду су асфалтиране улице, рекао нам је тим поводом председник општине Трстеник Александар Ћирић.

“По први пут после припрема и топлотних проба, ЈКП “Енергетика” почела је испоруку топлоте корисницима у граду пре почетка грејне сезоне. Било је великих проблема у елиминацији дуговања, набављене су нове количине гаса и сада грађани имају грејање. Завршен је и тендер за извођење радова на асфалтирању путних праваца Стопања – Тоболац и Попина – Дубље у дужини од по 2 км. Вредност ових инвестиција је 36 милиона динара, а са по 50 одсто средстава учествују Министарство привреде и општина Трстеник. Радове на поменутим релацијама изводиће крушевачко предузеће “Техноградња”” каже Ћирић.

“За неколико дана биће завршен и тендер за одржавање локалних путева, а радове ће финансирати општина Трстеник из свог буџета. Најпре ће се радити запуштена Чаирска улица у дужини од 700м, а затим ће се радити сокаци у насељу Осаоница и други сеоски путни правци. Уколико време дозволи, надамо се да ћемо све поменуто успети да завршимо до краја ове године”, рекао нам је председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *