Трстеник набавио ново “паук” возило

Специјализовано возило по имену паук почело је реализацију одвожења непрописно паркираних возила са зелених површина у Трстенику. Овим потезом се, према речима директора ЈП за уређење грађевинског земљишта Зорана Радисављевића, уводи комунални ред, односно демонстрира спремност да када саобраћајна и комунална полиција одлуче да је возило непрописно паркирано исто буде и померено.

“Проблеми ове врсте најчешће се јављају у улици Цара Душана, Мире Милошевића иза Робне куће, као и на зеленој површини поред Дома здравља. Ми смо на овај начин хтели да пошаљемо обавештење и упозорење свим несавесним возачима да прекину са праксом непрописног паркирања за које ће се плаћати казна у износу од 5.000,00 динара и за трошак одвожења возила исти износ”, истиче Радосављевић и додаје да ово није само због кршења саобраћајних прописа, него и ради очувања животне средине.

“Уколико и поред упозорења возило буде присутно на зеленој површини, инспекција издаје налог за уклањање тог возила и паук ће га однети на одређено место, у простор предузећа “Западна Морава”, одакле га власници могу преузети када претходно уплате трошкове превоза”, каже Радисављевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *