Трстенички пензионери обележили Међународни дан старих особа

У Клубу пензионера свечано је, уз заједнички ручак и дружење, обележен Међународни дан старих особа. Присутне је на почетку поздравио и изразио добродошлицу председник Општинске организације у Трстенику Миодраг Стевановић.

“Сваке године, па ево и ове, овде у Клубу пензионера обележавамо Међународни дан старих особа на задовољство свих нас. Наша Организација током године реализује низ значајних активности, од набавки и подела намирница, новчаних бескаматних позајмица, а делимо и пакете најугроженијим пензионерима, обилазимо болесне и непокретне чланове и помажемо у границама могућности”, подсећа Стевановић.

Он додаје и да, у сарадњи са Домом здравља “Др Сава Станојевић”, ова Организација организује за заинтересоване пензионере у Клубу мерење крвног притиска и нивоа шећера у крви. Исто тако организују и долазак специјалиста офтамолога и оториноларинголога, па пензионери имају уз бесплатан преглед и могућност да по њиховој препоруци на више рата купе њихове производе.

“Тренутно на евиденцији имамо 3.100 регистрованих чланова на градском и сеоском подручју где имамо наше Месне организације. Нажалост, у више села пензионери немају просторија за окупљање и дружење па смо покушавали да решимо тај проблем са тамошњим Месним заједницама, али многе немају услова” каже Стевановић и наглашава да ова Организација има добру сарадњу са локалном самоуправом, са Организацијама пензионера из Врњачке Бање, Крушевца, Александровца, додавши да сарађују и са Црвеним крстом и другима.

“Просторије Клуба пензионера су свакодневно отворене и ту пензионери долазе да се друже, играју шах, домине и карте уз по неко пиће и тако проводе своје слободно време. Тако ће и убудуће бити, а осим тога нисам поменуо да организујемо и дружења са колегама из других Организација у Србији, учествујемо на такмичењима, а били смо и на Жупској берби”, подсећа председник Општинске организације пензионера у Трстенику Миодраг Стевановић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x