У акцијама хуманости све више младих људи

У sалону Дома културе у Трстенику одржана је последња овогодишња акција добровољног давања крви. Организатор, као и у досадашњим акцијама, био je трстенички Црвени крст, у сарадњи са Заводом са трансфузију крви из Ниша.

Акција је протекла уз поштовање прописаних епидемиолошких мера заштите од вируса корона, а крв је дао 101 добровољни давалац. Др Милица Ранђеловић из нишког Завода за трансфузију крви каже да је од самог почетка акције била гужва и велики број грађана чекао је да да крв која је увек дефицитарна.

Радује податак да се у акцијама појављује све већи број младих који на овај начин помажу своје суграђане који се лече у Здравственим центрима Србије, а овом приликом др Милица Ранђеловић похвалила је изузетно успешну дугогодишњу сарадњу трстеничког Црвеног крста и Завода за трансфузију крви из Ниша у овој хуманој области.

Значајна је и помоћ младих волонтера који су до сада дали велики допринос у овој и другим активностима Црвеног крста, а захвалила је и добровољним даваоцима крви који на овај начин исказују своју хуманост на делу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x