У акцији компаније ЛИДЛ Србија “Мала дела су велика ствар” прикупљено 25 тона хране за најугроженије

У оквиру хуманитарне акције “Мала дела су велика ствар”, потрошачи су у Лидлу, према првим извештајима донирали укупно око 25 тона производа који ће бити достављени корисницима услуга Црвеног крста Србије. У периоду од 29. новембра до 19. децембра, колико је трајала акција донирања, прикупљено је више од 40 хиљада артикала, саопштено је из ове компаније.

Акцији донирања у Лидлу прикључио се велики број грађана у више од 30 градова Србије и допринео томе да помоћ стигне онима којима је неопходна. Највише је донирано основних животних намирница, брашна и тестенине, али приметно је да су потрошачи Лидла мислили и на најмлађе, те значајан број донираних артикала чине и слаткиши које ће бити део новогодишњих пакетића за децу.

“Захвалила бих свима који су одабрали да помогну и начинили ову хуманитарну акцију успешном. Као допринос компаније, почетком наредне године, Лидл ће донирати средства за подршку Програму народних кухиња Црвеног крста Србије, које обезбеђују оброке за угрожене током целе године”, истакла је Мартина Петровић, руководилац Корпоративних комуникација Лидл Србија.

Више од 30 локалних организација, партнера Црвеног крста Србије, преузимало је дониране производе, који ће бити достављени једнородитељским породицама, породицама са особама са потешкоћама у развоју и посебним потребама, као и старачким домаћинствима и другим угроженим групама већ до краја јануара.

“Захваљујемо се Лидлу на иницијативи и прилици да још једном заједнички спроведемо акцију солидарности. Посебну захвалност дугујемо грађанима који су се укључили у акцију “Мала дела су велика ствар” куповином неког од препоручених производа. Сви заједно ћемо олакшати живот најрањивијима међу нама и помоћи да безбрижније и достојанственије дочекају предстојеће празнике, као и долазеће зимске дане”, изјавио је Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије.

Сходно броју становника, али и Лидл продавница, Београд је био најактивнији, али велику жељу да помогну, као и хуманост и дарежљивост показали су и грађани Новог Сада, Лознице, Зрењанина, Суботице и других градова Србије. Кроз своју дугу историју од 145 година постојања и рада, Црвени крст Србије пружа помоћ најрањивијима међу нама ангажовањем великог броја волонтера, добротвора, заједнице и посебно друштвено одговорних компанија.

Хуманитарном акцијом “Мала дела су велика ствар”, компанија Лидл Србија наставља да чини позитивне промене у заједници у којој послује и подстиче промену За боље сутра – која чини мото одговорности компаније.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x