Сејачи среће: “Чуда су могућа, ако их сами стварате”

Једно мало удружење, Сејачи среће, у једном малом селу у срцу Србије, већ четири године ради на унапређењу своје локалне заједнице и борби за квалитетнији живот њених мештана. Оно по чему је њихов рад заиста специфичан је чињеница и схватање да промене долазе најпре од нас самих, па су се тако за сваку активност и промену коју су донели (а било их је много), ослањали једни на друге, делећи знања и развијајући вештине, међусобно поверење, љубав и емпатију.

Наравно, већину активности нисмо могли да спроведу без подршке донатора, али је највећа подршка, она несебична и неусловна дошла управо од њихових суграђана, деце и омладине, као и појединих приватних предузетника са територије Села Варварин, истичу Сејачи среће.

Један од најбољих примера горе наведеног је, свакако изградња дечјег игралишта у дворишту Месне заједнице Село Варварин, за које су Сејачи среће добили финансијску подршку Кабинета министра за развој недовољно развијених општина, намењену набавци безбедне подлоге, али све остале радове и финансијска улагања око припреме терена за постављање поменуте подлоге, а који носе далеко веће трошкове, обезбедили су управо из своје локалне заједнице, од стране хуманих мештана и двојице приватних предузетника.

“Успех и заједништво којима је много пута одисало двориште месне заједнице Села Варварин је један од наших највећих поноса, али и покретача за даљи рад. Вођени осећајем да је највеће задовољство када човек нешто сам створи, добили смо читаву армију Сејача среће, која даје, а не граби и тако побеђује на свим фронтовима, јер, срећа се узима раширених руку”, поручују Сејачи среће,

4.5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x