У чист и еколошки одржив Крушевац уложено више од 23 милиона евра

Крушевац постаје град узор по нивоу инвестиција у еколошке пројекте. Изграђено је централно постројење за пречишћавање отпадних вода, инвестиционе вредности 14,3 милиона евра, а паралелно је изграђено је и 60 км канализационе и колекторске мреже у вредности нешто вишој од 9 милиона евра, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић на манифестацији “Управљање муљем у третману отпадних вода – перспективе Србије и практична искуства из Крушевца” који у оквиру европске Зелене недеље заједнички организују Град Крушевац, ЈКП “Водовод Крушевац” и немачка развојна банка KFW.

Министар Момировић је истакао да је СР Немачка не само највећи економски партнер нашој земљи већ нам она може бити и узор када су у питању еколошки пројекти који су уједно и наш приоритет. “У протеклом периоду уз помоћ билателарне сарадње са СР Немачком обезбеђено је преко 270 милиона евра за приоритетне инвестиције у 31 граду у Србији”, рекао је Момировић.

Са министром Момировићем у обиласку радова на постројењу за пречишћавање отпадних вода били су и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, директор ЈКП “Водовод – Крушевац” Владимир Милосављевић, помоћник министра заштите животне средине Сандра Докић, представник делегације ЕУ у Србији Антоан Авињон, као и директор развојне сарадње у амбасади СР Немачке Кристијан Шилинг који је том приликом закључио да је поносан на све што је урађено и да се немачка развојна помоћ овде неће зауставити, већ ће се сарадња и наставити.

“Крушевац је добио велики бенефит и постао је зелени град који води рачуна и о заштити животне средине и о третману отпадних вода на свом подручју“, рекла је овом приликом градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић.

Догађај се организује у оквиру ЕУ Зелене недеље која ће трајати од маја до јуна године са циљем промовисања резултата помоћи коју Србији пружају Европска унија и њене државе чланице у областима Зелене агенде за Западни Балкан циркуларне економија борбе против загађења и очувања биодиверзитета.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x