У Хотелу “Цептер” одржано саветовање “Здравство у Србији – нова агенда”

Комора здравствених установа Србије  (КЗУС) организовала је у Хотелу “Цептер” у Врњачкој Бањи саветовање под називом “Здравство у Србији – нова агенда”. Теме овог научног скупа биле су кадрови, однос државног и приватног здравства, приоритети у здравству у наредном периоду, дигитализација и изазови у систему примарне здравствене заштите.

Међу учесницима саветовања били су и директори здравствених установа у Врњачкој Бањи: др. сци. мед Дејан Станојевић – директор СБ “Меркур”; др Вања Балшић – директорка Специјалне болнице за интерне болести и др Весна Малићанин – директорка Дома здравља “Др Никола Џамић” у Врњачкој Бањи.

Учесницима саветовања обратили су се проф. др Георгиос Константинидис – председник Управног одбора КЗУС, Снежана Рашић Ђорђевић – директор Коморе и др. сци. мед Дејан Станојевић – директор СБ “Меркур” и председник Скупштине КЗУС.

Саветник директора КЗУС Маријана Стојановић је том приликом рекла да је ово значајан скуп за Комору и да радује податак да је присутно око 400 учесника из Србије.

“Да подсетим на податак да Комора постоји од 1959. године и да представља државни фактор. На саветовању смо имали заиста најважније теме из области здравства у овом тренутку и трудимо се да будемо карика између доносиоца одлука и оних који те одлуке треба да спроводе. То су важна питања кадрова, питања односа државног и приватног здравства и дигитализације, као начина повезивања ова два система. Исто тако важна тема је реформа примарне здравствене заштите. Врло је значајно да чујемо коментаре, сугестије и препоруке људи који те одлуке треба да спроводе, како би реализација платформе била најквалитетнија могућа. Рећи ћу и то да Комора представља најстарији облик организовања у здравственом систему Србије и тренутно окупља више од 330 државних Здравствених установа на свим нивоима здравствене заштите”, рекла је приликом свог излагања присутнима у Хотелу “Цептер” Маријана Стојановић, саветник директора Коморе здравстевних установа Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x