У новембру корона вирусом инфицирано 89 људи у општини Варварин

У општини Варварин епидемиолошка ситуација, када је у питању борба са корона вирусом, значајно се променила тако да се дошло и до 10 новоинфицираних у једном дану. Председница општине Варварин и командант општинског Штаба за ванредне ситуације др Виолета Лутовац Ђурђевић истиче да су предузете све превентивне мере, као и да је Дом здравља “Др Властимир Годић” почео да ради и брзе антигенске тестове.

По њеним речима, од почетка пандемије до 30. новембра, од болести COVID-19 укупно је оболело 169 људи у темнићком крају, али оно што је веома важно то је да се ситуација променила у периоду од 01. до 30. новембра када је забележено 89 случајева, док су од почетка пандемије до 01. новембра забележена 80 случаја.

“Оно што смо предузели поводом погоршања епидемиолошке ситуације, сазвали смо хитну седницу Штаба за ванредне ситуације где смо, на препоруку крушевачког Завода за јавно здравље (ЗЗЈЗ), донели одлуке о забрани окупљања у затвреним просторијама, донели смо одлуку којом се прекидају све манифестације спортског карактера, било такмичарског типа или тренинга, а где би долазило до блиских контаката деце и тренера, а забранили смо и рад свих шарених пијаца на територији општине Варварин”, наводи председница општине и командант општинског Штаба за ванредне ситуације др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она је упутила апел и замолила све грађане да поштују све препоручене епидемиолошке мере, а у циљу што бржег савладавања епидемије и смањења броја инфицираних грађана.

“Да би смо имали резултате просто је неопходно поштовање свих епидемиолошких мера. Затражила сам од Штаба за ванредне ситуације и начелника Општинске управе да наша општинска инспекцијска служба обиђе све просторије, све установе и угоститељске објекте где је неопходно да се све мере које је Штаб донео испоштују јер једино тако, заједничком сарадњом, можемо да смањимо број заражених у нашој општини”, рекла нам је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1350

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 17. мај Залоговац; 18. мај Обреж; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x