У Општинској организацији пензионера у Трстенику све према плану

До сада је у Општинску организацију пензионера у Трстенику учлањено 3.100 пензионера. За њих сваке године руководство у оквиру својих активности обезбеђује огрев и животне намирнице, а раписан је и конкурс за набавку огрева, односно угља и дрва за идућу годину, као и прехрамбених производа.

“Ми смо нашим пензионерима испоручили 1.200 метара дрва, 400 тона угља, а рок испоруке је био 31. август ове године. Испоручили смо исто тако четири тоне пилећег програма до 31. октобра текуће године, као и рибу и сухомеснате производе, а давали смо и позајмице нашим члановима у износу од 10.000,00 динара на пет месечних рата, без учешћа и камате, једном годишње”, каже председник комисије за снабдевање у ОО пензионера у Трстенику Радомир Додић и додаје да ово удружење дели пакете болесним и угроженим пемзионерима, док је до сада подељено око 450 пакета и 450 позајмица.

“На дан удружења исто тако смо делили пакете пензионерима који су напунили 80, 90 и преко 90 година старости, а имали смо их 129 и једног члана који има 96 година, док идуће године планирамо да обезбедимо свињске полутке и јунетину, ако будемо имали добављача. Планирамо и контакте са локалном самоуправом, затим ћемо, у сарадњи са Домом здравља “Др Сава Станојевић”, повратити неке од активности које смо имали у протеклом периоду, да се вратимо селу и тамошњим Месним организацијама које имају проблема са недостатком простора за окупљање и дружење”, напомиње Додић.

Он објашњава да би тамо биле организоване акције мерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, изражавајући наду да ће у томе успети и додаје да је у плану и организација курса за рачунаре за пензионере, а радиће се исто тако и на омасовљењу чланства у наредном периоду.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x