У ОШ “Свети Сава” у Бачини обележен “Месец безбедности деце у саобраћају”

Црвени крст Варварин, ОШ “Свети Сава” у Бачини, припадници саобраћајне полиције Полицијске станице Варварин и Патронажна служба Дома здравља “Др Властимир Годић” обележили су “Месец безбедности деце у саобраћају” разноврсним акцијама.

Ученицима првог разреда ове образовне установе саобраћајни полицајац ПС Варварин одржао је едукацију о правилима понашања у саобраћају, а затим је организован прелазак улице деце на пешачком прелазу у близини школе, као и заустављање возача и провера знања возаче у познавању саобраћајних прописа и знакова. Уколико су возачи поступали исправно и одговарали тачно на постављена питања, добијали су бомбону, а ако нису одговарали тачно или су прекршили неки саобраћајни пропис, добијали би парче лимуна које су морали да поједу на лицу места.

Основни циљ ове активности је безбедно учешће деце у саобраћају, односно промоција адекватног понашања свих учесника у саобраћају, како деце тако и возача и на тај начин се доприноси смањењу броја повређених и страдалих особа у саобраћају, подсећају организатори ове акције.

У саобраћају су посебно угрожена деца, која највише страдају као путници у аутомобилу јер или нису била везана илу нису била у седишту за децу. Апелује се на школску децу да носе одећу јарких боја и торбе са флуоресцентним тракама, посебно у вечерњим сатима и у руралним срединама.

Деца су најугроженија на почетку школске године, јер су предходно имала вишемесечни распуст, а нека од њих полазе у школу по први пут. Током акције у Бачини, ученицима првог разреда је подељен промотивн – едукативни материјал и распореди часова са саветима о понашању у саобраћају.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x