Санација штете од пожара у ОШ “Свети Сава” у Бачини

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић одржала је састанак са директорком ОШ “Свети Сава” Светланом Пејић, а поводом решавања проблема изазваним недавним подметањем пожара у овој образовној установи у Бачини.

“Ми смо се сусрели са проблемом у школи у Бачини, проблем није нерешив, у ОШ “Свети Сава” у Бачини дошло је до немилог догађаја у виду подметања пожара тако да је један део просторија, библиотека, велики број књига и рачунарске опреме изгорео у подметнутом пожару, такође том приликом је дошло до оштећења и фасаде и столарије. У смислу решења тог проблема одржали смо један састанак са извођачем радова и директорком школе тако да ће у наредном периоду да буде склопљен међууговор и решен проблем у оквиру отклањања штете и наставка извођења радова, односно у наредном периоду очекујемо и примопредају и завршетак свих радова, а на опште задовољство и локалне самоуправе и директорке школе, а такође, што је и најважније и свих ученика који похађају ОШ “Свети Сава” у Бачини”, истакла је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Да подсетимо да су у  пожару који је подметнут током ноћи 15. јуна у ОШ “Свети Сава” у Бачини изгореле две просторије, где се у једној налазила и школска библиотека, тако да је ватрена стихија том приликом однела око 4.000 књига, док су оперативним и ефикасним радом полиције и проналаском материјалних доказа на лицу места, већ током преподнева ухапшена два мушкарца из Бачине.

Удружење професионалних издавача Србије (УПИС) пре нешто више од месец дана покренуло је акцију прикупљања 2.000 књига за потребе школске библиотеке, док се и редакција часописа “Борба” одазвала апелу донирања књига, па је прошле недеље донацију са 98 наслова, претежно школских лектира, директорки школе Светлани Пејић уручио директор “Борбе” Андрија Јоргић.

Средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима школска зграда у потпуности је била реконструисана и очекивала се примопредаја. За радове на реконструкцији ОШ “Свети Сава” обезбеђено је било 112 милиона динара, без ПДВ-а, реконструисано је 3.600 квадрата, сама реконструкција подразумевала је и сређивање комплетне кровне конструкције, фискултурне сале, кухиње, трпезарије, мокрих чворова, аодрађена је и хидроизолација.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Roditelj
Roditelj
1 година раније

Gde su vam maske?

1
0
Ваш коментар на ову вест?x