У првој овогодишњој акцији крв дало 162 хуманих Трстеничана

Црвени крст у Трстенику наставља са успешним организацијама акција добровољног давања крви, а у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша у првој редовној овогодишњој акцији своју топлу и хуману драгоцену течност дало је 162 добровољних давалаца.

Према речима секретара трстеничког Црвеног крста Верољуба Миловановића међу тим хуманим људима било је највише радника “Прве петолетке” и других фирми и установа, вишеструких давалаца крви, 44 нових давалаца, а било је и ученика Техничке школе и Гимназије у Трстенику.

У акцијама је све више и жена, а овога пута од укупног броја њих 28 дало је крв. Према прошлогодишњим резултатима организованих акција, по броју давалаца крви у односу на број становника, Трстеник је у врху хуманости не само у Расинском округу него и у Републици Србији, рекао нам је Верољуб Миловановић.

Он се захвалио свим хуманим људима који су учествовали у овој акцији, екипи Завода за трансфузију крви из Ниша и, наравно, младим волонтерима који су увек ту да помогну када треба, па и у овом случају су били активни.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x